UTRECHT - FC Utrecht heeft zich zondagmiddag een goede dienst bewezen door het thuisduel tegen RKC Waalwijk met 3-1 te winnen. Tevens revancheerde de ploeg van John van den Brom zich hiermee op de twee nederlagen die men vorig seizoen opliep tegen de Brabanders.

Makkelijk ging het allerminst, want RKC gaf goed partij in Galgenwaard. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong door Mimoun Mahi die een voorzet van Warmerdam op waarde wist te schatten.

Vitalie Damascan zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker, maar met een hoop wilskracht wist FC Utrecht de zege toch over de streep te trekken. Gyrano Kerk zorgde nadat hij de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg voor de voorsprong en vijf minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid dor Sander van der Streek.