WAALWIJK - FC Utrecht heeft op het nippertje de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. Sander van de Streek wist in de zevende minuut van de blessuretijd een makkelijk gegeven strafschop te benutten, hetgeen de 1-2 betekende.

FC Utrecht begon goed en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Mimoun Mahi. Ook hierna behield men een veldoverwicht, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

RKC kwam in de tweede helft sterker uit de kleedkamer en al snel kopt Richard van de Venne de gelijkmaker binnen. De thuisploeg heerst daarna en de Utrechters blijven met pijn en moeite overeind. In een hectische slotfase kan het kwartje plotseling weer beide kanten opvallen met over en weer kansen. Uiteindelijk blijkt FC Utrecht de gelukkigste als Touba een overtreding begaat op Kerk. Na lang beraad tussen arbiter Van der Eyck en de VAR gaat de bal op de stip en schiet Van de Streek raak.