ROTTERDAM - In de eredivisie heeft FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil gewonnen bij Excelsior. FC Utrecht werd met de drie punten rijkelijk beloond tegen een strijdend Excelsior: 0-1.

Excelsior begon prima, met twee kansen voor Van Duinen,een gevaarlijke vrije trap van Baas en een grote kans voor Goudmijn. Pas halverwege de eerste helft liet FC Utrecht zich zien en Van de Streek kopte direct raak uit een hoekschop. Dost miste daarna alleen voor doelman Van Gassel.

Excelsior nam ook na rust het heft in handen, maar de echt grote kansen bleven uit. FC Utrecht kwam er af en toe snel uit en keeper Van Gassel hield Bozdogan en Zagre van scoren af. Pal voor tijd hoopte Excelsior op een strafschop toen Van Duinen neerging, maar scheidsrechter Martens liet doorspelen.