UTRECHT - Het ambitieuze FC Utrecht heeft opnieuw in eigen huis niet weten te winnen. Tegen ADO Den Haag bleef men steken op 1-1 en dat mag de thuisploeg zichzelf aanrekenen. In de eerste helft "vergat" men om afstand te nemen en na de rust deed een rode kaart voor Dalmau de Utrechters de das om.

Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond was eigenlijk al een klein wonder want met name Mimoun Mahi en Gyrano Kerk kregen opgelegde kansen.

Waar de aanvallers faalden lukte het na de rust wel bij een verdediger want FC Utrecht kwam in de 48e minuut op voorsprong via Justin Hoogma, die van dichtbij binnenschoot na een afgeslagen vrije trap. De thuisploeg wist echter niet door te drukken en nu werden de gasten uit Den Haag steeds gevaarlijker.

Halverwege de tweede helft moest FC Utrecht met tien man verder omdat Adrián Dalmau binnen twintig minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De Spaanse spits, die na rust inviel, ging hard door op Samy Bourard en mocht inrukken van scheidsrechter Van der Eijk. Men kreeg hier de rekening voor gepresenteerd want vijf minuten voor tijd zorgde ADO-spits Michiel Kramer met een intikker voor de verdiende gelijkmaker.