UTRECHT - Degradatiekandidaat Fortuna Sittard heeft een kostbaar punt gepakt op bezoek bij nummer zeven FC Utrecht, dat al vijf wedstrijden wacht op een overwinning. In Galgenwaard eindigde het in 1-1.

Bart Ramselaar wist FC Utrecht al snel op voorsprong te zetten met een droge knal. In het matige vervolg van de eerste helft kreeg Utrecht de beste kansen via o.a. Ramselaar, Boussaid en Timber en waren de gasten uit Limburg soms dreigend.

Zian Flemming zette Fortuna Sittard na rust op gelijke hoogte door uit een rebound attent te reageren na reddingen van keeperDe Keijzer. Die had daarvoor samen met Van der Kust (op de lijn) FC Utrecht gered. De gasten roken via Seuntjens, Duarte en Flemming zelfs aan de eerste zege bij FC Utrecht sinds 1997, maar het bleef bij 1-1.