UTRECHT - FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs dankzij een 3-1 thuiszege op Sparta. Komende zondag strijdt het in eigen huis tegen Go Ahead Eagles om een ticket voor de Conference League.

In de aantrekkelijke eerste helft kreeg Sparta de beste kansen. Na een knap door Barkas gekeerde kopbal van Metinho en een schot van Saito, die net over ging, kwam het door een kopbal van Lauritsen uit een corner op voorsprong. De sterk spelende Flamingo maakte al snel weer gelijk toen hij bij een kopbal van Ter Avest het beslissende knikje gaf.

FC Utrecht was na rust oppermachtig en met de 2-1 door een geplaatst schot van Lammers en 3-1, Jensen verschalkte in blessuretijd de mee opgekomen Olij, kreeg het ook loon naar werken.