UTRECHT - FC Utrecht heeft zich definitief geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van René Hake deed dat door in eigen huis te winnen van het laag geklasseerde Willem II, al bleef het nog lang spannend.

In de eerste helft leek er echter geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Sander van de Streek wist al na drie minuten te scoren na goed voorbereidend werk van Django Warmerdam, en die score werd in de blessuretijd van de eerste helft toen Sven van Beek een corner achter zijn eigen doelman kopte. Voor Van Beek alweer het zevende eigen doelpunt in zijn loopbaan waarmee hij de twijfelachtige eer heeft van een Nederlands record.

Pas na de rust krijgt Willem II de eerste kansen en die benut men goed. Eenpoging van Wriedt wordt nog gered door Oehlschlagel, maar uit de corner die volgt weet aanvoerder Sebastian Holmén raak te koppen: 2-1. De thuisploeg lijkt weer orde op zaken te stellen als Gyrano Kerk de bal bij keeper Muric door de benen speelt, maar het wordt wederom spannend als Wriedt de 3-2 laat aantekenen. Met kunst en vliegwerk blijft FC Utrecht uiteindelijk ondanks zes minuten blessuretijd overeind.