AMSTERDAM - Ajax heeft geen enkele moeite gehad om FC Utrecht aan de kant te zetten. Met sprankelend voetbal was de wedstrijd in feite al bij de rust beslist met een 3-0 voorsprong. De ploeg van trainer Erik ten Hag won uiteindelijk met 4-0.

Het flitsende spel leverde in de eerste helft, voordat de 1-0 viel, meteen al grote kansen op voor Blind, Tadic, Martínez, Tagliafico en Promes. De openingstreffer werd na veertien minuten spelen gemaakt door Van de Beek die een voorzet van Tadic met een volley onder keeper Paes door schoot. Tien minuten later was het al 2-0. Dit keer kwam de voorzet van Promes en was het Tadic bij de eerste paal die zijn zevende doelpunt van het seizoen aan mocht laten tekenen. Vijf minuten voor de rust was het 3-0. Promes gaf af op Labyad die de bal schietklaar legde voor Van de Beek die niet aarzelde om de bal mooi in de hoek raak te schieten.

Na de rust scoorde Ajax nog eenmaal. Nadat Martínez eerst verzuimde een prachtige combinatie met Tadic af te ronden met een doelpunt, was het in de 66e minuut wel raak en kopte de Argentijn de 4-0 tegendraads binnen uit een hoekschop van Ziyech.

Ajax - FC Utrecht 4-0 (3-0)
14, Van de Beek 1-0