SITTARD - Fortuna Sittard en FC Utrecht hebben zaterdag de punten gedeeld. In Sittard werd het 2-2.

Mimoun Mahi wist de gasten na ruim twintig minuten na een goede aanval op voorsprong te brengen door van twintig meter binnen te schieten. Even daarna krulde George Cox een vrije trap fraai in de kruising en was het weer gelijk.

Kort na de rust verwerkte doelman Van Osch een schot van Mahi niet goed en kon Sander van de Streek van dichtbij raak mikken. Nadat Fortuna twee kansen op de gelijkmaker liet liggen, vergat FC Utrecht de knock-out uit te delen. Zian Flemming kopte vervolgens onverwacht toch nog de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Cox. In de slotfase stapelde FC Utrecht kans op kans. De grootste was voor Mahi,maar oog in oog met Van Osch schoof hij de bal knullig naast waardoor het bij 2-2 bleef.