UTRECHT - In een zeer sfeervolle Galgenwaard heeft Friso Sneek de landstitel in het volleybal geprolongeerd. De dames van coach Erik Reitsma hadden vorige week een 3-0 overwinning geboekt en waren bij winst verzekerd van de tweede landstitel op rij en de twaalfde titel in de geschiedenis van de club.


De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht maakte het Sneek echter niet gemakkelijk. Met een goed spelende Robin van de Velde (die de geblesseerde Ana Rekar verving) en een uitmuntende Christie Wolt won Utrecht de eerste en de vierde set, tot groot genoegen van het thuispubliek. Sneek was in de beslissende vijfde set echter weer de meest constante ploeg, zoals ze dat het hele seizoen al zijn. Met deze 3-2 overwinning is de best of three serie beslist (25-23, 22-25, 22-25, 25-19, 11-15).

Voor de Hollandse Pot Enzo VV Utrecht is er andermaal zilver, net als vorig seizoen. De Utrechtse volleybalsters werden zesde in de reguliere competitie, maar kwamen in de play-offs verrassend goed op stoom. Na de wedstrijd werd afscheid genomen van maar liefst acht speelsters én van hoofdcoach Vera Koenen. Anne Meinderts, dit seizoen actief als assistent naast Koenen, zal volgend seizoen eindverantwoordelijke zijn voor de grotendeels nieuwe selectie.