BUNSCHOTEN/SPAKENBURG - De eerste derby van dit seizoen tussen Spakenburg en IJsselmeervogels heeft geen winnaar opgeleverd. Op De Westmaat eindigde het duel tussen de "Blauwen" en de "Rooien" in 1-1.

De burenclash tussen twee ploegen die wisselvallig aan het seizoen zijn begonnen begon uiteraard met de nodige sfeeracties. Nadat de rookwolken waren opgetrokken namen de gasten van IJsselmeervogels halverwege de eerste helft een voorsprong. Wessel Boer, de kleinste man op het veld kopte raak na een vrije trap van Mourad el Haddouti.

Spakenburg kwam na de rust, met het inbrengen van Wimilio Vink, een stuk beter voor de dag. Met een puike treffer kon Nick Verhagen na een uur spelen de gelijkmaker laten aantekenen. Nadien kwamen beide ploegen nog tot mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer op De Westmaat.