UTRECHT - FC Utrecht heeft woensdagavond de finale van de play-offs om Europees voetbal weten te bereiken. Dankzij een doelpunt van Simon Gustafsson wonnen de Domstedelingen met het kleinst mogelijke verschil van FC Groningen, waar Arjen Robben mogelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld.

In een rommelige duel zonder veel kansen, maar wel een hoop spanning brak de Zweed twaalf minuten voor tijd de ban in Galgenwaard, waar 3.000 toeschouwers getuige van het duel waren. Gustafsson zag zijn vrije trap in de muur stranden, maar in de rebound schoot hij wel verwoestend binnen achter keeper Sergio Padt. De 1-0 bleek uiteindelijk genoeg voor de ploeg van René Hake.

Door de uitschakeling van FC Groningen heeft Arjen Robben mogelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De 37-jarige aanvaller, die de negentig minuten vol maakte, beschikt over een aflopend contract in Groningen en heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst waar de club heeft laten weten graag met hem door te gaan.

Later vanavond spelen Feyenoord en Sparta nog tegen elkaar. FC Utrecht treft zaterdag de winnaar in een duel om één Europees ticket.