ALMELO - Heracles Almelo heeft zondagmiddag een terechte zege geboekt op een onthutsend zwak FC Utrecht. Rai Vloet was bij de thuisploeg de grote man door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De ploeg van trainer Frank Wormuth had pas één overwinning behaald dit seizoen, maar kon zich in eigen huis heerlijk uitleven tegen FC Utrecht. Met vloeiende combinaties sneed men keer op keer door de Utrechtse defensie en met name Sylvester van der Water en Rai Vloet bleken een voortdurende plaag voor de gasten. Vloet opende de score al in de tweede minuut na een misser van doelman Nijhuis. In feite spaarde Heracles de tegenstander nog, maar in de blessuretijd van de eerste helft viel de 2-0 alsnog toen de compleet vrijgelaten Van der Water kon binnen koppen.

FC Utrecht-trainer John van den Brom greep in met drie wissels en even leek dat effect te sorteren toen Simon Gustafsson vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer maakte. Dizelfde Gustafsson leed echter een minuut later slordig balverlies waarvan opnieuw Vloet wist te profiteren. Vloet maakte zijn hattrick compleet nadat hij even later opnieuw vrij werd gelaten en de wanvertoning van FC Utrecht compleet maakte: 4-1.