SPAKENBURG - IJsselmeervogels en ASWH stonden na drie wedstrijden beiden nog maar op één punt. De thuisploeg kon uiteindleijk de eerste zege van het seizoen bijschrijven door in de slotfase met 3-2 te winnen.

IJsselmeervogels kende een lastige start, want ASWH kwam via Luuk Admiraal na een half uur op voorsprong en de Ambachters hadden zomaar met een grotere voorsprong kunnen rusten.

Na de rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamers en met name invaller Khalid Tadmine gaf zijn visitekaartje af door knap raak te schieten: 1-1. Vijf minuten was Mitch Willems er na een scrimmage goed bij om de Vogels op voorsprong te brengen. Na ruim een uur spelen was het echter weer gelijk op de Westmaat omdat Admiraal zijn tweede van de middag maakte. De 2-2 leek een terechte eindstand, maar na een vrije trap kon Kai Heerings vlak voor tijd alsnog de winnende binnen koppen voor de "Rooien".