BAARN/SOEST - De inschrijving van de 4e editie van het Soester Wandelweekend op zaterdag 21 en zondag 22 augustus is geopend. Routes van 10, 20 en 30 km laten alle bijzondere plekken van Baarn en Soest zien tijdens de Baarnse Bossendag op zaterdag en de Soester Duinendag op zondag. Tijdens de Soester Duinendag wordt er ook een rolstoelvriendelijke route van 3,5 km aangeboden. Stichting Sportevenementen Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

Afwisselende wandelroutes

Twee dagen kunnen wandelaars genieten van de unieke omgeving van Baarn en Soest. Op zaterdag staat de Baarnse Bossendag op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door de gebieden de Hooge en Lage Vuursche. Op zondag gaan wandelaars tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende paarse heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. Wandelende natuurliefhebbers mogen dit weekend niet missen. De start en finish is beide dagen op het Gildeterrein in Soest. Het Soester Wandelweekend is namelijk het openingsweekend van de jaarlijkse Gildefeesten.

Op zondag is er een wandelroute van 3,5 km, speciaal voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. Deelnemers kunnen genieten van een mooie wandelroute met een eigen stempelpost. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen. Op deze manier maakt Le Champion het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het SoesterWandelweekend.

Minivakantie in Soest en Baarn
In het weekend van 21 en 22 augustus bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Wandelaars overnachten dichtbij de start- en finishlocatie en maken er direct een minivakantie van in Soest en Baarn. Aangezien het eind augustus zomer is, zijn nabijgelegen campings ook een aanrader.

Wandel voor het goede doel
Teamuitbehandeld.nl is voor het tweede jaar het goede doel van het Soester Wandelweekend. Het is een harde boodschap als je te horen krijgt dat jij of een dierbare (naaste) is uitbehandeld. Teamuitbehandeld.nl wil een overzichtelijk platform bieden aan uitbehandelde patiënten, hun partners, ouders en gezinsleden die behoefte hebben aan hulp. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige bijdrage doen aan Teamuitbehandeld.nl

Inschrijven
De inschrijving voor de vierde editie van het Soester Wandelweekend is geopend. Wandelaars kunnen zich nu inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. De inschrijving is geopend t/m maandag 8 augustus.