SOEST - De inschrijving van de 5 e editie van het Soester Wandelweekend op zaterdag 19 en zondag 20 augustus is geopend. Routes van 6, 10, 20 en 30 km laten alle bijzondere plekken van Baarn en Soest zien tijdens de Baarnse Paleisdag op zaterdag en de Soester Duinendag op zondag. Nieuw tijdens deze jubileumeditie is een 6 km Family Walk, een rolstoel- en kinderwagenvriendelijke route voor de hele familie. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn, er zullen naar verwachting 4.000 wandelaars aan de start staan.

Afwisselende wandelroutes


Wandelaars kunnen twee dagen genieten van de unieke omgeving van Baarn en Soest. Op zaterdag staat de Baarnse Paleisdag op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn. Op zondag gaat de route tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende paarse heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. Wandelende natuurliefhebbers mogen dit weekend niet missen. De start en finish is beide dagen op het Gildeterrein in Soest. Het Soester Wandelweekend is namelijk het openingsweekend van de jaarlijkse Gildefeesten.

Family Walk (6 km)


Nieuw tijdens het Soester Wandelweekend is een 6 km familie route, een prachtige route in de omgeving van Soest. Deze route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het Soester Wandelweekend. Deelnemers kunnen genieten van een mooie wandelroute met een eigen stempelpost.

Minivakantie in Soest en Baarn


In het weekend van 19 en 20 augustus bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Wandelaars kunnen dichtbij de start- en finishlocatie overnachten en maken er zo direct een minivakantie van in Soest en Baarn. Diverse restaurants bieden ook een wandelmenu aan, zodat de deelnemers na hun wandeling heerlijk kunnen aanschuiven.

Wandel voor het goede doel


De Levensclub is het officiële goede doel van het Soester Wandelweekend. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen aan dit mooie goede doel. Elk jaar krijgen 120.000 mensen de boodschap dat ze medisch zijn uitbehandeld, een enorme klap. De Levensclub biedt een platform met persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun naasten. Want met elk verhaal sta je minder alleen, en met elk verhaal laat je iets waardevols na.

Inschrijven


De inschrijving voor de 5e editie van het Soester Wandelweekend is geopend. Wandelaars kunnen zich nu inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. De inschrijving is geopend t/m maandag 7 augustus.