UTRECHT - Jong Ajax heeft maandagavond voor het eerst in twee maanden weer een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wonnen de Amsterdamse beloften van trainer Mitchell van der Gaag met 1-2.

De toon werd al vroeg gezet door aanvoerder Brian Brobbey die al in de tweede minuut de score wist te openen. Na een half uur werd de spits al naar de kant gehaald waarschijnlijk omdat hij woensdagdeel uit maakt van de A-selectie die voor de KNVB-beker bij AZ speelt. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers ietwat gelukkig op 0-2 toen een voorzet van Victor Jensen door Christopher Mamengi van richting werd veranderd.

Jong Ajax controleerde het duel na rust en hield prima stand. In blessuretijd scoorde Tim Pieters nog wel de 1-2, maar die treffer kwam te laat om Jong Ajax nog te verontrusten.