UTRECHT - Jong AZ heeft maandagavond de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht met 0-2 gewonnen. In het slotkwartier wist Yusuf Barasi twee strafschoppen te benutten.

Op Sportpark Zoudenbalch maakte keeper Daniël Deen zijn debuut in het betaalde voetbal en hij wist met name na de rust zijn ploeg op de been te houden met enkele puike reddingen ondermeer op een schot van Rijks. daarvoor had Yusuf Barasi al een drietal kansen om zeep geholpen waarvan één in een moeizame eerste helft.

Barasi kroonde zich toch tot matchwinnaar toen hij een kwartier voor tijd gevloerd werd door keeper Nijhuis. Vanaf elf meter mikte de Turkse jeugdinternational raak. Vlak voor tijd mocht hij nogmaals aanleggen nadat invaller Allouch gevloerd werd en opnieuw toonde hij zich koelbloedig.