UTRECHT - Hekkensluiter FC Emmen heeft de druk op de directe concurrentie verder opgevoerd door de tweede zege op rij te behalen. De ploeg van trainer Dick Lukkien wist op bezoek bij FC Utrecht te stunten door met 0-1 te zegevieren.

Op de zege viel niets eens zoveel af te dingen. Waar FC Utrecht zich na een goede reeks weer eens van zijn mindere kat liet zien in dit toch al wisselvallige seizoen toonden de gasten met name in de eerste helft lef. Na een klein kwartier liet Luka Adzic zijn hielen zien aan Joris van Overeem en stelde Sergio Pena daardoor in staat de 0-1 te maken. Kort hierop wordt die score bijna verdubbeld door een kopbal van Araujo, maar keeper Oelschlagel weet goed te redden terwijl ook Adzic nog een goede kopkans krijgt. Ook een fraai schot van Pena had wellicht meer verdiend terwijl de thuisploeg zich pas kort voor de rust voor het eerst laat zien, maar de poging van St. Jago gaat naast.

Bij FC Utrecht grijpt trainer Hake in met twee wissels, maar het duurt nog zeker een kwartier voordat men echt gevaarlijk wordt. Zowel Gyrano Kerk als Moussa Sylla zijn dichtbij, maar in beide gevallen weet keeper Verrips fabuleus te redden. Emmen wordt nog een keer gevaarlijk via invaller Laursen, maar in de blessuretijd voert de thuisploeg de druk nog meer op. Verrips kroont zich echter tot man of the match door ook Mahi van het scoren af te houden.