NIJMEGEN - NEC staat voorlopig op de vierde plaats na een 2-0 overwinning op Jong FC Utrecht. Beide doelpunten vielen na de rust.

De eerste helft was absoluut ondermaats te noemen. De Utrechtse beloften sterker en keeper Norbert Alblas moest al snel ingrijpen op een poging van Pieters. De beste kans voor de thuisploeg was voor Jonathan Okita wiens schot net langs de verkeerde kant van de kruising ging.

Na de rust, met Edgar Barretto in de ploeg, wist NEC wel het verschil te maken. Op aangeven van de Uruguyaanse middenvelder scoorde Jordy Bruijn met een mooie lob. Helaas moest de thuisploeg met tien man verder toen Rens van Eijden rood zag na een ruzie op het veld na een overtreding op Rangelo Janga. met tien man wist NEC toch het duel te beslissen. In de uiterste slotfase wist invaller Elayis Tavsan met een wonderschone treffer de eindstand op 2-0 te bepalen.