NOORDWIJK - Noordwijk en IJsselmeervogels kennen niet bepaald een denderende start van het seizoen. Een zege op Sportpark Duinwetering was voor beide ploegen dan ook welkom. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de eerste zege van het seizoen greep.

IJsselmeervogels begon met Rydell Poepon in de basis en zag Danny van den Meiracker al vroeg uitvallen. Wel kwam men na een klein half uur op voorsprong door Steven Sanchez Angulo. Youri de Winter zorgde er in de blessuretijd echter voor dat beide ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen.

Na de pauze viel de wedstrijd startte Noordwijk sterk en trok het duel naar zich toe. Stef van der Zalm maakte al rap op met een magnifieke omhaal de 2-1. De treffer van Marc de Kruijs, halverwege de tweede helft kwam helemaal als een mokerslag aanbij de gasten. Vlak voor tijd werd het duel nog heel even spannend. Eerst kreeg Toer Bouwman van de thuisploeg rood, en gelijk hierna scoorde Poepon zijn eerste goal voor de IJsselmeervogels. De treffer viel te laat om te voorkomen dat de punten in Noordwijk bleven en dat de Vogels nog even moet wachten op hun eerste overwinning.