AMSTERDAM - Spakenburg heeft zich goed hersteld van de heroïsche halve finale om de KNVB-beker tegen PSV. Op Sportpark Goed Genoeg klopte het zaterdag koploper AFC: 1-2.

De "blauwen" kwamen al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van verdediger Masies Artien. Een kwartiertje later was het echter alweer gelijk door Tim Linthorst. Na een half uur moest AFC echter met tien man verder. Scheidsrechter Blank trok rood voor Gladwin Curiel na een stevige overtreding op Dwayne Greene.

Met elf tegen tien toonde spits Floris van der Linden kort na de rust weer eens zijn instinct voor de goal door de 1-2 aan te laten tekenen. De tien Amsterdammers probeerden het nog wel, maar keeper Alessandro Damen stelde de zege voor de gasten veilig met een puike redding op een inzet van Matthijs Jesse.

Door de nederlaag heeft Katwijk nu een punt voorsprong op AFC. Spakenburg klimt door de zege naar de achtste plaats.