SPAKENBURG - Op de eerste speeldag van de Tweede Divisie hebben Spakenburg en Jong FC Volendam de punten gedeeld. De Volendamse beloften namen brutaal een 0-2 voorsprong, maar moesten in de slotfase toezien hoe de "Blauwen" op gelijke hoogte kwamen.

Spakenburg begon goed aan het duel met kansen voor Vink en Junte, maar het waren de gasten die halverwege de eerste helft de score openden via Jim Beers. De thuisploeg raakte hier even door van slag en kwam lang niet meer in het eigen spel.

Dat ging door na de rust en nadat Achraf Douiri uit een flitsende counter voor 0-2 had gezorgd leken de punten naar Volendam te gaan. Trainer Erik Meijers bracht echter de van De Treffers overgekomen Lowie van Zundert in en die zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. In de slotfase beging doelman Valk een overtreding op Werkman en was het Floris van der Linden die vanaf elf meter een punt wist te redden voor Spakenburg: 2-2.