AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben de tweede plaats van FC Utrecht overgenomen na een ruime overwinning op De Toekomst. De zege kwam pas na rust tot stand nadat de eerste helft nog in evenwicht was.

Ajax begon goed en leek op weg naar een gemakkelijk zege toen Lily Johannes en Chasity Grant al binnen het half uur voor een 2-0 voorsprong hadden gezorgd. Uitgerekend Eshly Bakker, die na vele jaren trouwe dienst Ajax deze zomer verruilde voor FC Utrecht, zorgde met twee doepunten in een kort tijdsbestek voor een gelijke ruststand.

Nadat Tiny Hoekstra kort na rust voor een hernieuwde voorsprong had gezorgd stelde Ajax direct orde op zaken. Topscorer Romée Lechter gooide het duel in het slot en in de blessuretijd mocht Grant haar tweede van de middag maken: 5-2.