ALMERE - Almere City FC heeft in een rommelige pot voetbal een punt gepakt tegen FC Utrecht en staat als promovendus inmiddels op 29 punten uit 25 wedstrijden. De nummer twaalf van de eredivisie, die maar één van zijn laatste zes wedstrijden verloor, hield de nummer acht in het Yanmar Stadion op 1-1.

De ploeg van Alex Pastoor kende een uitstekende start, want al na drie minuten schoot Cathline na een dubbele schaarbeweging prachtig raak in de korte hoek. FC Utrecht herstelde zich snel en na een kwartier vond Lammers na een rommelige aanval het net.

De ploegen hielden elkaar vervolgens behoorlijk in balans in een pot met veel lange en hoge ballen en de nodige overtredingen waardoor het spel vaak stil lag. FC Utrecht was kort voor rust en vlak na rust dicht bij een treffer en Almere City rook via Koopmeiners, Kitala en Resink aan een doelpunt, maar het bleef gelijk.