ENSCHEDE - FC Utrecht heeft zondagmiddag een 0-1 overwinning weten te boeken bij FC Twente. Daarmee verlengde de ploeg van Ron Jans de reeks ongeslagen wedstrijden tot veertien en dat is een nieuw clubrecord.

In de attractieve eerste helft regende het kansen. Zo was Van Wolfswinkel dicht bij de openingstreffer, maar wist Branderhorst te redden en schoten Steijn en Eiting net naast. Voor FC Utrecht verprutste Toornstra eerst nog een grote kans, maar kort hierna trof hij, in twee instanties, alsnog doel.

FC Twente drong na de rust flink aan, maar de nummer drie in de stand vond amper gaten in de solide Utrechtse defensie van voormalig trainer Jans. Fraulo miste voor Utrecht nog een enorme kans en voor FC Twente schoot invaller Boadu rakelings naast, waardoor het bij 0-1 bleef.