UTRECHT - Na vijf thuiswedstrijden zonder zege heeft FC Utrecht zaterdagavond weer eens een driepunter weten te behalen in een winters Galgenwaard. De ploeg van Rene Hake wist met 2-0 te zegevieren over Heracles Almelo.

De thuisploeg maakte vanaf het begin een goed indruk, maar met name Gyrano Kerk stuitte enkele malen op Heracles-doelman Blaswich. Diezelfde keeper ging na een half uur niet vrijuit toen Adam Maher een vrije trap op het hoofd van Sander van de Streek legde en de goalie de bal liet glippen. De 1-0 was tevens de ruststand.

Ook na de rust lag het initiatief bij de Utrechters en nadat Blaswich voor een derde keer een inzet van Kerk wist te keren werd het duel in de 72e minuut beslist. Nu kreeg Blaswich een schot van Maher niet onder controle en was Adrian Dalmau er snel bij om tegen zijn oude ploeg te scoren.