UTRECHT - FC Utrecht heeft vrijdagavond in de Galgenwaard met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Ron Jans breidde door de 1-0 zege zijn clubrecord zodoende uit naar vijftien eredivisieduels op rij zonder nederlaag, namelijk zeven overwinningen en acht remises.

FC Utrecht, dat lang onderin de eredivisie bivakkeerde, maar na de zege zevende staat, was voor rust heer en meester en kreeg via Azarkan,Toornstra en Lammers goede kansen. Ook een korte pauze vanwege een kapotte lichtinstallatie kon de thuisploeg niet uit zijn ritme halen.

Na rust liep het wat stroever, maar FC Utrecht bleef domineren en werd daarvoor beloond. Een kwartier voor tijd liep Jensen een voorzet van El Karouani binnen. Kort daarna rook Sankoh nog aan de gelijkmaker, maar dat zou ook teveel eer zijn geweest voor de matig opererende Heraclieden.