UTRECHT - FC Utrecht heeft z'n vierde thuiszege op rij kunnen bijschrijven. De nummer acht vsn de eredivisie won in een duel dat pas na rust de moeite waard was nipt met 1-0 van de nummer zes, NEC.

De eerste helft was ronduit slaapverwekkend. NEC was met een vrije trap van Verdonk en een schot van Ogawa verantwoordelijk voor de spaarzame momenten van enige opwinding.

FC Utrecht legde veel meer energie in het spel in de tweede helft. Bozdogan en Boussaid waren snel dicht bij een goal,maar stuitten nog op keeper Cillessen. Lammers had wel succes, want de spits rondde een puntgave voorzet van voormalig NEC'er El Karouani af. Een tweede treffer hing in de lucht, maar bleef uit. NEC mocht zo blijven hopen en kwam via de ingevallen Sow nog dicht bij de gelijkmaker.