UTRECHT - Het is de volleybalsters van De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht niet gelukt om voor de derde keer op rij de finale van de nationale beker te bereiken. In Sportcentrum Galgenwaard was Djopzz Zwolle Topvolleybal op alle fronten de betere ploeg (17-25, 13-25, 21-25). Zwolle, de huidige nummer 4 van de eredivisie, was eerder dit seizoen ook al tweemaal te sterk voor Utrecht in de reguliere competitie. Verdedigend was de ploeg van coach Pascal Veneman ijzersterk en vrijwel elke kans in de rally werd verzilverd.

Na de eerdere winst op landskampioen Sneek en regerend bekerkampioen Sliedrecht, eindigde het bekeravontuur voor de Utrechters dus in deze halve finale. De focus kan nu op de tweede helft van de competitie, waar een plek bij de eerste twee teams in de B-poule moet worden bereikt om toegevoegd te kunnen worden aan de play-offs.

Zwolle treft in de finale op Tweede Paasdag (maandag 1 april) Apollo 8 uit Borne dat met 3-2 won van Sudosa-Desto uit Assen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Maaspoort in Den Bosch.