SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft na een magere reeks eindelijk weer eens drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Op De Westmaat wonnen "de rooien" met 2-1 van middenmoter Jong FC Volendam.

Onder een stralende voorjaarszon nam de thuisploeg al binnen tien minuten de leiding. Jerrel Hak was John Hilton te snel af en passeerde doelman Lauwers. Via El Idrissi kregen de Volendammers wel kansen, maar de precisie ontbrak.

Halverwege de tweede helft verdubbelde IJsselmeervogels de voorsprong via Steven Sanchez Angulo die Lauwers omspeelde en de bal in he lege doel mikte. Pas in blessuretijd wisten de gasten via Givairo Read iets terug te doen, maar de treffer kwam te laat om het duel nog te doen kantelen: 2-1.