BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Sparta heeft zich ten koste van derde-divisionist IJsselmeervogesls geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Op De Westmaat werd het 0-2 voor de Rotterdammers.

De amateurs hielden lang stand, maar gingen tóch met een achterstand de rust in. Doelman Jaimy Schaap verkeek zich namelijk op een afstandsschot van Camiel Neghli.

Trainer Jeroen Rijsdijk zag Sparta ook in de tweede helft moeizaam opereren en bleef de marge beperkt tot één doelpunt. IJsselmeervogels probeerde alles te doen om een gelijkmaker te forceren, maar juist toen het slotoffensief ingezet werd, smoorde Sparta dat in de kiem. Een geweldige uithaal van Charles-Andreas Brym zorgde voor de beslissing.