ARNHEM - Vitesse kan de komende twee dagen in een zetel de verrichtingen van concurrenten als PSV, Feyenoord, Ajax en AZ volgen nadat het zelf op dinsdagavond met het kleinst mogelijke verschil van FC Utrecht wist te winnen. Een treffer van Danilho Doeki betekende genoeg voor een 1-0 overwinning.

Verdediger Doekhi maakte zijn eerste goal in de Eredivisie toen hij in de 26e minuut een voorzet van Eli Dasa in het doel wist te werken. Daarvoor was reeds een doelpunt van Darfalou afgekeurd wegens buitenspel al had de VAR daar minuten voor nodig om dat te beoordelen.

In een zeer magere tweede helft gebeurde er weinig meer al kreeg Gyrano Kerk nog twee kansjes op de gelijkmaker, doch de bal niet langs keeper Pasveer kreeg. Door de zege komt Vitesse in punten gelijk met Ajax, dat pas donderdag in actie komt bij FC Twente. De andere concurrenten, PSV en AZ, spelen morgen tegen elkaar terwijl Feyenoord dan in De Kuip PEC Zwolle zal treffen.