UTRECHT - In de Eredivisie vrouwen heeft AZ de rode lantaarn overgedragen aan SC Heerenveen. De Alkmaarse vrouwen verlieten de laatste plaats na een verdienstelijk gelijkspel bij het op de vierde plaats staande FC Utrecht (2-2).

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam kende AZ een absolute bliksemstart op Sportpark Zoudenbalch. Reeds na elf seconden wist Floor Spaan de score te openen na een goede voorzet van Isa Dekker. De gasten hielden die voorsprong tot de rust vast al kwam er tegen het eind van de eerste helft al een aardig offensief van de thuisploeg.

Dit trok men na de rust door want binnen een kwartier wist FC utrecht de achterstand om te buigen in een voorsprong door treffers van aanvoerster Eshly Bakker en Femke Prins. Kort hierna was het echter opnieuw Spaan die beide ploegen weer in evenwicht bracht. Een spannend laatste half uur volgde, maar hierin vielen geen doelpunten meer.