UTRECHT - FC Groningen heeft op bezoek bij FC Utrecht een 1-3 overwinning weten te boeken. De Groningers begonnen sterk in Galgenwaard en een futloze thuisploeg betaalde een hoge prijs voor een zeer zwak eerste halfuur.

FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer verwerkte na een minuut een terugspeelbal slecht en raakte de toegesnelde Michael de Leeuw. Scheidsrechter Higler leek even aan schwalbe te denken, maar op advies van de VAR draaide hij dit terug. Uit de toegekende penalty scoorde El Hankouri. Zes minuten later verdubbelde De Leeuw de score zelf na terugleggen van Jørgen Strand Larsen

Langzaam groeide de thuisploeg in het duel en het zette FC Groningen na rust steeds meer onder druk. Bart Ramselaar scoorde uit een voorzet van debutant Almqvist en mistasten van keeper Leeuwenburgh. Douvikas was met twee kopballen dicht bij de gelijkmaker, maar de laatste treffer kwam van Srand Larsen: 1-3.