VOLENDAM - Het degradatieduel tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels bleek er zaterdagmiddag één vol emoties. In de blessuretijd, bij een 3-3 stand, werd het duel voor een tweede keer en dus definitief gestaakt. De KNVB zal moeten beslissen of het duel nog uitgespeeld gaat worden, al lijkt de degradatie van Jong FC Volendam onafwendbaar.

Naar aanleiding van een incident bij Feyenoord-Ajax scherpte de KNVB onlnags de regels aan, al was dit tot op heden alleen van toepassing in het betaalde voetbal. In de Tweede Divisie bleek dit dus een twijfelachtige primeur. Met de nodige supporters van IJsselmeervogels, dat ook nog niet veilig is, leek het een mooie zonnige voetbalmiddag te worden in Volendam, doch het liep geheel anders.

In een open wedstrijd vielen er in ieder geval doelpunten genoeg, waarbij Jong FC Volendam op voorsprong kwam door Ezechiel Fiemawhle. Binnen tien minuten hadden de "rooien" het duel gekeerd middels treffers van Afaker en Van der Velden. Na de rust kwam de thuisploeg sterk voor de dag en door een benutte strafschop van Diego Gustavo en een treffer van Darius Johnson volgde een hernieuwde voorsprong. Direct na dat doelpunt werd er echter een bierglas op het veld gegooid en besloot scheidsrechter Dogterom beide ploegen naar binnen te sturen.

Na de hervatting zorgde Monkou voor de 3-3, gevolgd door een hectische slotfase waarin Jong FC Volendam een aantal goede kansen kreeg, Wessel Boer namens de gasten zijn tweede gele kaart zag en Gustavo een strafschop gekeerd zag worden door keeper Schaap. Toen de blessuretijd inging werden er opnieuw voorwerpen op het veld gegooid en besloot Dogterom definitief in te rukken. Terwijl het langs de lijn nog enige tijd onrustig bleef, dropen de Volendam-spelers af wetende dat ondanks een besluit van de KNVB degradatie niet meer te ontlopen is.