ROTTERDAM - Sparta heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-2 van FC Utrecht verloren. Beide goals van de gasten kwamen vanaf de strafschopstip en vielen in de eerste helft. Tussendoor scoorde Ache namens de thuisploeg.

De ploeg van trainer Henk Fraser keek al snel tegen een achterstand aan toen keeper Ariel Harush, die de geschorste Coremans verving, Baheback neerhaalde. De Fransman schoot zelf raak vanaf elf meter. Vanuit het niets kwam Sparta na twintig minuten op gelijke hoogte door een kopbal van Ragnar Ache. Kort voor rust werd een handsbal van Rayji ook bestraft met een strafschop. Bahebeck kreeg de bal nu niet langs Harush, maar aangezien laatstgenoemde te vroeg bewoog moest de strafschop worden overgenomen waarna Adam Maher het klusje wel klaarde.

In de tweede helft gebeurde er niet bijster veel meer of het moet de kopbal van Mattheij zijn die door Maher van de lijn werd gehaald en waardoor de Utrechters stand hielden.

Sparta - FC Utrecht 1-2 (1-2)
7. Bahebeck (pen.) 0-1