DRIEBERGEN - Nog even en dan vindt de Vuelta start plaats in Utrecht. Om alvast in de stemming te komen en zelf de benen te testen organiseert de Driebergse Tourclub op 2e Pinksterdag 6 juni een toertocht in Spaanse sferen. De tocht is omgedoopt tot 'Vamos las Colinas' oftewel 'Op naar de heuvels' en die zijn er zeker te vinden tijdens deze prachtige route over de Heuvelrug. Onderweg is er een heuse uphill-challenge voor de echte klimgeiten en na afloop geniet je na op het Spaanse finishfestival met een heerlijke cerveza en tapas bij een van de foodtrucks.

Naast de bekende kwaliteiten van een DTC-toertocht, zoals goede bereikbaarheid met de auto en het OV, fraaie routes over de Heuvelrug met goede bewegwijzering en gpx-route, rustpunten bij horecagelegenheden onderweg, aanwezigheid van kleed- en doucheruimte en de gezellige sfeer van een kleinschalige toertocht is er bij de Vamos las Colinas extra beleving in Spaanse sferen!

Routeinformatie

De routes zijn uitgezet over de prachtige Utrechtse Heuvelrug met mooie beklimmingen. Uiteraard zijn er ook een aantal beklimmingen opgenomen die in de route zitten van de tweede Vuelta etappe. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 gepijlde afstanden (135, 110, 75 en 50 km) en een niet-gepijlde familietocht van 30 km. Voor ieder wat wils dus. Afhankelijk van de afstand zijn er één of twee rustpunten onderweg. Op de verzorgingspost bij de Proloog in Amerongen krijg je verfrissende sportdrank aangeboden. Daarnaast zorgt een fotograaf onderweg voor mooie plaatjes, zodat men nog eens extra kan nagenieten van de sportieve prestatie.

Inschrijven

Deelname aan de Vamos las Colinas is gemaximeerd. Schrijf je daarom tijdig vooraf in, en verzeker je van een startbewijs. Het inschrijfgeld is inclusief een voucher voor een hapje en een drankje na afloop op het Spaanse finishfestival. Inschrijven kan via de website van DTC: www.dtcnet.nl of via https://www.fietssport.nl/toertochten/51062