ARNHEM - Rico Verhoeven heeft zaterdagavond in een spectaculair gevecht met Jamal Ben Saddik zijn wereldtitel bij Glory verdedigd. De 32-jarige zwaargewicht kreeg zelf heel wat te verwerken, maar wist in het Gelredome uiteindelijk toch op knock-out te winnen.


Met name vanaf de tweede ronde volgde een slijtageslag waarbij vooral Verhoeven moest incasseren van de Marokkaanse Belg. Aan het eind van de eerste ronde was hij al geraakt en dat gebeurde in de tweede ronde nogmaals. het leverde Verhoeven een fikse wond onder het oog op. Toch liet ook de Nederlander zich niet onbetuigd en Ben Saddik liep een wond aan zijn been op.

Vanaf de derde ronde ging de fitheid een rol spelen en had Ben Saddik steeds minder vaak een antwoord op de stoten en trappen van Verhoeven. Bij het ingaan van de vierde ronde oogde de Belg vermoeid en na weer een serie stoten van Verhoeven beëindigde de scheidsrechter het gevecht.

Rico Verhoeven domineert sinds 2014 de zwaarste gewichtsklasse in Glory en verdedigde tegen Ben Saddik voor de tiende keer in successie zijn wereldtitel.