BORNE - Na de eclatante 3-0 overwinning afgelopen donderdag, had De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht gisteren aan twee sets genoeg om zich voor de finale om het landskampioenschap te plaatsen.


In Borne werd de kersverse bekerwinnaar Apollo 8 wederom met zeer sterke servicedruk in de hoek gedrukt. Na een overtuigende 25-16 in de eerste set, kwam Apollo 8 in de tweede set wat langer mee. Vanaf 20-20 was het echter Utrecht dat de klok sloeg en met een killblock van Marit Pasterkamp was de buit binnen (25-20). De wedstrijd moest wel nog reglementair worden uitgespeeld en ook de derde set werd hierbij een prooi voor Utrecht (25-20). Deze finaleplek voor De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht is maar liefst de vijfde in slechts drie jaar Eredivisie. In de eerste twee seizoenen werd beide keren de bekerfinale bereikt, in 2022 werd de Supercup gewonnen en vorig seizoen verloor Utrecht in een bloedstollende best of five serie de finale van huidig landskampioen Friso Sneek.

Datzelfde Sneek heeft de beste papieren om ook dit jaar de finale te halen. Zij spelen vandaag (zondag) tegen Draisma Dynamo hun tweede halve finale. De eerste wist Sneek in Apeldoorn met 3-1 te winnen.

De finale reeks bij de dames wordt dit seizoen gespeeld over een best of three serie. De eerste wedstrijd zal voor Utrecht sowieso een uitwedstrijd zijn op zondag 28 april. Op zondag 5 mei volgt de return in Utrecht. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd is qua speeldag of -tijd nog niet bekend.