UTRECHT - De Canadese singer-songwriter Julian Taylor brak in 2020 door met zijn rootsy akoestische solo-album 'The Ridge', dat hem internationale bekendheid en een reeks prijzen opleverde. Deze herfst is Taylor's nieuwe album 'Beyond the Reservoir' uitgekomen. Op 19 februari 2023 speelt Julian in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Taylor is gezegend met een stem die tegelijkertijd de aandacht trekt en rustgevende kwaliteiten heeft, een unieke combinatie. Hoewel hij in het verleden (met zijn band Staggered Crossing) soul, funk en rock speelde, blijkt Taylor ook in de folk te excelleren – luister maar eens naar Ballad Of A Young Troubadour, het prijsnummer van The Ridge (5 miljoen Spotify-streams).

Taylors splinternieuwe album Beyond The Reservoir is in oktober verschenen, een album dat identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing behandelt. De thema's veerkracht, moed en kracht komen terug in alle songteksten. De plaat wordt gekenmerkt door een oneindige droefheid, maar ook door een oneindige hoop.

Beluister 'Beyond The Reservoir' via de streamingdienst van je keuze: https://lnk.to/BeyondTheReservoir

Julian Taylor live


Tivoli Vredenburg – Club Nine

Zondag 19 februari 2023

Zaal open: 20:00 uur.

Aanvang: 20:45 uur

Toegang: € 14,05 via deze link.