UTRECHT - Utrechtse verhalen met een zwart randje tijdens Halloween. Op 31 oktober worden er in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder, in Utrecht, Halloween verhalen voorgelezen die de duistere kanten van Utrecht belichten.


Ondanks de doorgaans uitstekende stadsverlichting van Utrecht, kent ook deze stad zijn donkere kanten. Niet altijd letterlijk, uiteraard, al was dat in vroeger tijden anders. Tot de elektrificatie van de stad moest men het doen met lantaarns die brandden op kaarsen, carbid of hooguit gas. Geen wonder dat er zich regelmatig duistere zaakjes afspeelden in huizen en straten. Zo nu en dan werden er kelen doorgesneden, koppen ingeslagen, en onder het stadhuis hield de stadsbeul kantoor, die zijn hand voor een geseling of radbraking niet omdraaide.

31 oktober is de avond bij uitstek dat alle verhalen over die naargeestige tijd boven komen en doorverteld worden. Halloween is daarop geen uitzondering in de Salon van Weleer, de mysterieuze werfkelder aan de Oudegracht 290. Rasverteller acteur Frans de Wit zal een aantal verhalen over het voetlicht brengen die de lugubere kanten van deze stad nader belichten.

De toegang is gratis en de avond begint om 20.00 uur. Koffie en thee krijgt u van het huis, hoe fijn is dat! Reserveren kan door te bellen naar 06-45355966. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl.

Meer informatie over deze Utrechtse avond met een zwart randje is te vinden via: https://salonvanweleer.nl/utrechtsehalloweenverhalen.html