UTRECHT - De Utrechtse Monologen is een unieke voorstelling in het kader van 900 jaar stad Utrecht. Op 1 en 2 oktober 2022 kun je de opvoering in de Salon van Weleer meemaken.

900 jaar geschiedenis gezien door de ogen van vooraanstaande en ‘gewone’ Utrechters, getuigenissen die een rol hebben gespeeld in het dagelijks leven binnen de stad Utrecht.

Zo maak je kennis met scherprechter Diepenbrock, de stadsbeul, rijk geworden dankzij zijn rol in de homovervolging van 1730, met Leopold Mozart de vader van Wolfgang Mozart, politiepresident en NSB’er G.J. Kerlen, doodgeschoten door verzetsstrijdster Truus van Lier. Maar ook prostituee ‘Dikke Alie’, ofwel ‘Blonde Jopie’, die in de jaren ’60 op haar woonboot aan het Zandpad is gewurgd. En het verhaal van Tiny, die na een verhuizing uit Brabant haar plek probeert te vinden in het verzuilde Utrecht van 1958.

‘De Utrechtse Monologen’ worden gebracht door de acteurs Nick Ooms, Paula Udondek, Rob Laloli, Frans de Wit en Wilma Paalman. Een kleine intieme voorstelling, gecombineerd met film en videobeelden over de stad Utrecht. Een duik in 900 jaar stadsgeschiedenis, alsof je er zelf bij was.

De toegangsprijs is €4,95, inclusief een kopje koffie of thee. Reserveren kan via: https://salonvanweleer.nl/monologen.html

of door te bellen naar: 0645355966. of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636