UTRECHT - Met de film de Tubbies, heeft regisseur en filmmaker Gert van Veen opnieuw zijn handtekening afgegeven. Zoals al zijn films zijn ze uniek, lijken ze in niets op eerder werk, schuren ze een beetje, geven ze speldenprikken naar maatschappelijke taboes en spelen er onderhuids actuele thema´s en ontbreekt de nodige satire en humor nooit.


Tutorialisten zijn er in allerlei categorieën, zo zijn er de succesvolle die het via hun make-up tutorials schoppen tot presentator van het songfestival of een eigen programma krijgen op tv. Maar er zijn er ook die niet opvallen, maar zeker een verhaal hebben te vertellen. In 'De Tubbies' worden zij voor het voetlicht gebracht door de beroemde humanoloog Sir David Adema, schrijver van de bestseller 'De blote Gorilla'.

Hij neemt een aantal tutorialisten onder de loep en beschrijft de hen kenmerkende eigenschappen. Zij worden door hem geportretteerd in hun natuurlijke habitat, in en rondom de studio, waarbij het leven voor de camera er natuurlijk heel anders uitziet dan het leven achter de schermen.

Het zijn geen gelikte tutorialisten uit de ´A-categorie´, die het gaat om de verdiensten, ook niet uit de 'B'-of 'C'-categorie, maar de 'D'-categorie; unieke exemplaren die vol liefde en passie hun kennis, levenservaringen, tips en wijsheden met je delen, geheel zonder eigenbelang. 'De Tubbies', is een unieke filmervaring, een belevenis, al was het alleen maar omdat enkele karakters uit de film ook live bij de vertoning aanwezig zullen zijn...

De Tubbies´, is een heerlijke vaudeville film, vol humor, speldenprikken en menselijke hebbelijkheden en onhebbelijkheden in beeld gebracht, waarbij veel te lachen valt.

De film is nog te zien op 20 en 27 oktober in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 werfkelder. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Inclusief een kopje thee of koffie. Reserveren kan door te bellen naar: 06-45355966 /, of per e-mail naar info@salonvanweleer.nl. Voor meer informatie over 'De Tubbies', kunt u terecht op de website: https://salonvanweleer.nl/tubbies.html