UTRECHT - Binnen het programma Mujer Y Voz – el canto de la Sibila van Instituto Cervantes brengt Musica Temprana met mezzosopraan Luciana Cueto en zangers van Ensemble Illustre een concert waarin vrouwen en rituelen centraal staan in het muzikale en poëtische verhaal. Er klinken werken uit de Castiliaanse Renaissance die vertellen over het dagelijks leven van de vrouwen van die tijd, hun bekentenissen, verdriet en geheimen, met als hoogtepunt het beroemde Lied van de Sibille, in de versie van de kathedraal van Cuenca (15e-16e eeuw).


Het lied van de Sibille is op 16 november 2010 door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid. Het concert maakt deel uit van het omvangrijke programma Mujer y Voz - El canto de la Sibila over de late integratie van de vrouwelijke stem, aan het einde van de negentiende eeuw in de wereld van de muzikale interpretatie. Binnen dit programma wordt 8 maart tijdens een gratis toegankelijke lezing uitgebreid ingegaan op de Sibille, de oorsprong, de historische ontwikkeling van het Sibillenlied, de aantrekkingskracht en kracht van de interpretatie.

Música Temprana opgericht in 2001, staat onder leiding van oprichter en dirigent Adrián Rodríguez van der Spoel. Het repertoire van het ensemble is veelal het resultaat van het eigen onderzoek van de dirigent en oprichter, Adrián Rodríguez Van der Spoel.

Lezing 8 maart, 19 u

Voorafgaand aan en behorend bij het concert is er een uitgebreide lezing door Adrián Rodríguez van der Spel van Musica Temprana en mezzosopraan en musicoloog Luciana Cueto. Op vrijdagavond 8 maart om 19 uur in Instituto Cervantes, Domplein 3, 3512 JC Utrecht. Bijwonen is gratis, mits u hier vooraf registreert.

Zo 10 maart 15:00 u Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, Utrecht

Kaarten € 27,50 / €20