UTRECHT - Op zondag 18 september om 11.30 uur gaat de voorstelling Alles leuk en aardig (2+) in première in de Stadsschouwburg Utrecht. Alles leuk en aardig is een vrolijke en aanstekelijke voorstelling voor iedereen die van een beetje (on)gein houdt. De rollen worden vertolkt door Malou van Sluis en Yung-Tuan Ku. De eindregie is in handen van artistiek leider van Garage TDI Frederieke Vermeulen. Alles leuk en aardig is een productie van Malou van Sluis Producties in coproductie met Vanaf2 Producties en Garage TDI.

Alles leuk en aardig (2+) gaat over elkaar beetnemen. Over stiekeme trucjes, elkaar uitdagen, grenzen verkennen en over ‘genoeg is genoeg’. Geïnspireerd door het boek Driehoek van Mac Barnett & Jon Klassen neemt Malou van Sluis de humor van jonge kinderen onder de loep. “Geintjes uithalen bij degene die je liefhebt, is misschien wel het allerleukste. Maar wat nou als iemand je grapje niet zo leuk vindt? Alles leuk en aardig is een beeldende en muzikale voorstelling voor iedereen vanaf twee jaar.” aldus Malou van Sluis.

Over Malou van Sluis
Malou van Sluis groeide op in Heerenveen. Op jeugdtheaterschool Meeuw in Leeuwarden maakte ze kennis met theater en besloot daar haar vak van te maken. In 2011 studeerde ze af als theatermaakster aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien maakt zij intieme, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit. Malou maakt en speelt voor kleine en grote mensen, onder andere op theaterfestival de Parade en Festival 2 Turven Hoog. Ze werkte al eerder samen met Frederieke Vermeulen binnen de productie VaarWel (2+) die in 2017 in première ging.

Over Vanaf2
Al vanaf 2004 produceert Vanaf2 Producties grote en kleine jeugdvoorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar waarin artistieke eigenheid en goede afstemming op de doelgroep centraal staan.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het ondersteunen van talent bij binnen de eigen theatervooropleiding, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool.

Makers & spelers
Concept & idee: Malou van Sluis
Regie: Malou van Sluis en Frederieke Vermeulen
Spel: Malou van Sluis of Judith Sleddens
Spel & muziek: Yung-Tuan Ku of Mei-Yi Lee
Compositie: Maarten Zaagman
Dramaturgie: Frederieke Vermeulen
Spelregie: Judith Sleddens
Decor- en kostuumontwerp: Udo Thijssen Lichtontwerp: Shirley Versteeg en Andrea Dröes
Techniek: SV Light & Sound
Producent: Malou van Sluis Producties in coproductie met Vanaf2 Producties en Garage TDI