UTRECHT - Het kan weer! De nieuwste films bekijken onder de sterrenhemel op het witte doek. De Rooftop Cinema van Pathé Utrecht Leidsche Rijn opent op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) weer haar deuren met de langverwachte release van Top Gun: Maverick. In het openingsweekend kan er ook worden gegriezeld in de donkere buitenlucht bij de nieuwe Nederlandse horrorfilm Moloch en de thriller Last Seen Alive. De Rooftop Cinema is de gehele zomer te beleven bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Het filmprogramma wijzigt wekelijks zodat altijd de nieuwste bioscoopfilms te zien zijn, met voor ieder wat wils.

Dit is het zevende jaar op rij dat filmliefhebbers kunnen genieten van films op het 25-meter hoge dakterras met uitzicht over de skyline van Utrecht. De rooftop is zomers aangekleed met doeken, hangmatten en kleurrijke kussentjes zodat bezoekers zich echt in een zomervibe wanen. Er wordt één film per dag vertoond en de film start rond 22:15 uur, vlak na zonsondergang. Er is ruimte voor 100 bezoekers per film. Elke maandag komt de nieuwe filmprogrammering online, net zoals de rest van de filmprogrammering.

Filmprogramma Eerste Week Rooftop Cinema Pathé Utrecht Leidsche Rijn
Donderdag 26 mei - Top Gun: Maverick
Vrijdag 27 mei - Last Seen Alive
Zaterdag 28 - Top Gun: Maverick
Zondag 29 mei - Moloch
Maandag 30 mei - Last Seen Alive
Dinsdag 31 mei - Belle
Woensdag 1 juni - Last Seen Alive

Top Gun: Maverick
Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen.

Moloch
Wanneer Betriek in haar huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Steeds vaker wordt ze geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kunnen ze aan hun lot ontkomen?

Last Seen Alive
Wanneer Will (Gerard Butler) zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa (Jamie Alexander) naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een stop bij een benzinestation.

Belle

Belle is de visueel verbluffende nieuwe film van de Japanse animatieregisseur Mamoru Hosoda (Mirai, The Girl Who Leaps Through, Wolf Children). Tickets zijn verkrijgbaar via www.pathe.nl/rooftopcinema. De rooftop is niet overdekt. Mocht het onverhoopt toch wat regenen: er zijn paraplu's en poncho's beschikbaar. Want weer of geen weer, the show must go on.