UTRECHT - De Salon van Weleer, cultuurplaats Utrecht, aan de Oudegracht 290 werfkelder, gaat vanaf zaterdag 26 februari weer voor de volle 100 procent open! Dat betekent dat nu de maatregelen vervallen, publiek weer welkom is en de Real Live-Games met acteurs weer te spelen zijn; zowel overdag als in de avonduren.

Om dit samen te vieren, opent de Salon van Weleer zaterdag 26 februari en zondag 27 februari haar deuren voor een hernieuwde kennismaking en is er naast een feestelijke ontvangst voor iedereen die binnenkomt, een gratis kopje koffie of thee met ovenverse appeltaart. Ook biedt de opening de kans om eens in de diepe werfkelder, die uitermate fraai en filmisch is ingericht, een kijkje te nemen. Zo zijn er verschillende mysterieuze spelruimtes die enorm tot de verbeelding spreken en die de bezoeker het gevoel geven in een tijdmachine gestapt te zijn.

Uiteraard zijn er ook meteen weer activiteiten voor vriendengroepen, families en teams te boeken.
In de Salon van Weleer zijn 12 originele games te spelen die exclusief voor de Salon van Weleer zijn gemaakt. Uitdagende en spannende spelen en detectives die je speelt samen met acteurs. Ter verhoging van het spelplezier spelen de games zich af in verschillende historische periodes; van de Romeinen, de middeleeuwen, of de 19e eeuw, tot aan de jaren ’50! Maar ook voor een ‘crimi’ zoals ‘het Levend Hoorspel’ waarbij acteurs een speciaal interactief hoorspel opvoeren, of een detectivebordspel draait de Salon van Weleer de hand niet om.

Uiteraard zijn er ook weer de gratis activiteiten, met op de eerste zondagmiddag van de maand de ‘Social Games’ waarbij je elkaar, maar zeker ook jezelf beter kunt leren kennen. En de ‘homemade’ filmmiddagen op de tweede zondag van de maand.

Als klap op de vuurpijl presenteert de Salon van Weleer in maart een geheel nieuwe Real Live-Game. ‘Bureau Ameland, gebaseerd op de politiethrillers ‘Getuige’ en ‘Geduld’. Dat blijft nog even een goed bewaard geheim, maar natuurlijk staat vragen vrij. De medewerkers staan je graag te woord.

Kom vanaf 26 februari gewoon gezellig langs of neem een kijkje op de vernieuwde website.
www.salonvanweleer.nl