UTRECHT - Zaterdag 21 en zondag 22 januari is de immersieve theaterinstallatie Een Reis Naar De Mens te bezoeken in Stadsschouwburg Utrecht. Een zintuiglijke, interactieve ervaring waarbij bezoekers aan de hand van een voice-over en soundscapes zelf door de voorstelling bewegen en er onderdeel van uit maken. Een bijzondere beleving waarbij de bezoeker het theater van een heel andere kant ziet. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsschouwburg-utrecht.nl.

Een Reis Naar De Mens

is een installatie in vier delen. De bezoeker zweeft als astronaut door het heelal en bekijkt via een enorm scherm de aarde. Dan wordt in volle vaart de landing ingezet. Met soundscapes en een voice-over in de oren gaan bezoekers dwars door een stadspark, inclusief lavendeldoolhof en regengordijn. Horend, kijkend, ruikend, voelend en proevend verkennen ze deze wereld; herontdekkend wat het betekent om mens te zijn en er ondertussen bij stil te staan wat voor mens ze eigenlijk zelf zijn.

Makers

De installatie waar de bezoekers doorheen gaan is een technisch hoogstandje ontworpen door Pink Steenvoorden van Einstein Design. Met een tekst van Anna Maria Versloot en een soundscape van Jürgen De Blonde neemt de stem van actrice Joke Tjalsma (o.a. bekend van Gooische Vrouwen en Toneelgroep Carver) de bezoeker mee op reis. Ook is er een maquette van kunstenaars Maartje Borgers en Marthe van der Grift die als basis dient voor de film in de voorstelling.

Theatergezelschap Maria Guerrera

Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater: bijzondere belevingen waar je middenin staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Artistiek leider Sjoeke-Marije Wallendal vormt samen met schrijver en dramaturg Anna Maria Versloot het kernteam van Maria Guerrera. Wallendal en Versloot zijn bekende gezichten in de theaterwereld. Zo maakten zij in 2018 nog de veelbesproken openingsvoorstelling Marijke Muoi voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, en werkten ze beide aan diverse producties van Kasko (voorheen Kameroperahuis).

EEN REIS NAAR DE MENS

MARIA GUERRERA

Locatie: Stadsschouwburg, Utrecht
Datum: zaterdag 21 en zondag 22 januari, diverse tijdstippen
Kaarten: € 10,00

Deze installatie is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene. Ga voor kaarten en meer informatie naar www.stadsschouwburg-utrecht.nl