UTRECHT - Op Hemelvaartsdag om 20.00 uur en op Tweede Pinksterdag om 15.00 uur ben je van harte welkom in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290, werfkelder, om te luisteren naar nieuwe Utrechtse verhalen over mei.


Utrechtse verhalen in de Salon van Weleer. Belangrijke feestelijke data, seizoenen, traditionele of andere gedenkwaardige dagen; onze rasverteller, acteur Frans de Wit, weet er met speciaal voor de gelegenheid geschreven Utrechtse verhalen steeds een klein feestje van te maken. Ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn er weer twee voorleesvoorstellingen in de Salon van Weleer, dit keer met Utrechtse meiverhalen.

In mei zijn er zoveel feest- en herdenkingsdagen die nog wel gevierd worden, maar waarvan de oorsprong soms niet helemaal meer duidelijk is. Oude tradities en gewoonten, die de periode kleuren, maar ook een nieuw jasje hebben gekregen in de moderne tijd. Huisschrijver Gert van Veen is de geschiedenis ingedoken en schreef een aantal eigentijdse meiverhalen die, met een speelse knipoog naar het verleden, voor de oudere generatie nog heel herkenbaar zijn en voor de jongere generaties een doorkijkje geven naar de oorsprong en ook het bijzondere van de oude en nieuwe meitradities.

Verteller Frans de Wit werkt op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag 29 mei alle feestdagen in één keer af. Zo vang je meerdere vliegen in een klap en heb je meteen een vrolijk uitje waar je ook nog iets van opsteekt.

Donderdag 18 mei. Aanvang: 20.00 uur. Maandag 29 mei. Aanvang 15:00 uur.

Toegang: Gratis, inclusief koffie en thee.

Je kunt reserveren voor de voorstelling door te bellen naar: 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl

Meer info? https://salonvanweleer.nl/utrechtsemeiverhalen.html